V. Budrienė - Mišrainės - vitaminų šaltinis - 1998

1.50€
  • Be mokesčių:1.50€
  • Prekės kodas: KUL-LT-R59(M)
  • Prieinamumas: 1
Nors salotos jau žinomos prieš 2500 metų, tačiau net XIX a. šakniavaisiai: morkos, burokėliai, bulvės, griežčiai ir ankštiniai augalai buvo salotoms žali nevartojami. Manyta, kad požemio daržovės nešvarios, todėl jos buvo verdamos. Taip atsirado ypatingas salotų porūšis - vinegretai, gaminami iš virtų daržovių. Smaguriai mėgo šiems vinegretams stipresnius padažus, kurie permušdavo žemės kvapą. XIX a. į mišraines pradėta dėti sūdytų ir raugintų agurkų, kopūstų, alyvuogių, marinuotų agurkėlių, o Vokietijoje ir Rusijoje - sūdytų grybų ir silkių. Taip salotos pamažu virto mišrainėmis. ..

Nors salotos jau žinomos prieš 2500 metų, tačiau net XIX a. šakniavaisiai: morkos, burokėliai, bulvės, griežčiai ir ankštiniai augalai buvo salotoms žali nevartojami. Manyta, kad požemio daržovės nešvarios, todėl jos buvo verdamos. Taip atsirado ypatingas salotų porūšis - vinegretai, gaminami iš virtų daržovių. Smaguriai mėgo šiems vinegretams stipresnius padažus, kurie permušdavo žemės kvapą. XIX a. į mišraines pradėta dėti sūdytų ir raugintų agurkų, kopūstų, alyvuogių, marinuotų agurkėlių, o Vokietijoje ir Rusijoje - sūdytų grybų ir silkių. Taip salotos pamažu virto mišrainėmis.

Parašyti įvertinimą

Please login or register to review